akupunktur mot kolik

I måndags var vi på första behandlingen för Lukas. En privat barnmorska med utbildning och  många års erfarenhet av akupunktur på både barn och vuxna går vi till. När vi pratades vid över telefon och jag förklarade hur Lukas mådde så trodde hon att han verkar ha kolik och inte bara är mjölkintolerant. Det verkar stämma eftersom han aldrig har blivit riktigt bra och har många skrikperioder och är allmänt missnöjd trots mjölkfritt. Visst, han reagerade mycket när vi provocerade med mjölk igen, så inget snack om att han är känslig för det. Däremot verkar koliken vara en stor bov i det också. 

Ja, vi vet att barn skriker och att första månaderna är ansträngande. Men det här handlar om något helt annat. De som har eller har haft kolikbarn eller barn med andra bekymmer kan nog relatera till det. Jag hade ingen aning om att det kunde vara såhär. När andra berättat att de har det jobbigt pga kolik eller liknande så har jag inte kunnat föreställa mig att det skulle vara såhär. 

När vi kom till kliniken så hade Lukas en skrikperiod och hur vi än försökte trösta, vagga, amma och gå omkring så hjälper ingenting, som vanligt. Hon såg tydligt att han verkar ha kolik, dels på hur han skrek och vred sig men också på det vi berättade om hans vardag. I början tänkte vi att det var liknande med Lovis när hon var bebis, men efter många dagars skrikande och missnöje insåg vi att såhär var det inte alls med Lovis.

Behandlingen var snabb men verkar effektiv. En liten nål i ca 10 sekunder på ovansidan av handen på Lukas. Han tyckte inte om det men det gick snabbt över.
Märker vi nån skillnad? Ja, faktiskt! 
När han är vaken är han nöjd pch nyfiken, till och med glad och pratar med oss! Men han har fortfarande lite svårt att komma till ro och sover oroligt. Sprattlar i sömnen och är uppblåst om magen. Inatt var han skrikig igen och när man själv är helt slutkörd så är det extra jobbigt att försöka trösta och söva honom.

Igår var vi på den andra behandlingen och idag ska vi på den tredje. Det brukar behövas ca 5-7 behandlingar. Hon hjälper ca 40-50 barn med kolik om året, med goda resultat. 

Varför visste vi inte om detta tidigare? Varför har inte bvc rekommenderat detta? 

Jag hoppas verkligen att detta fortsätter åt rätt håll. Att han blir bra och får må bra. De stunder han mår bra är han så underbar och mysig, skrattar och snackar, utforskar världen och utvecklas i en rasande fart. ❤ 
Vi är helt slutkörda. Båda gör så gott vi kan för att få vardagen att gå ihop. Albin är uppe till 1-2 på nätterna för att få Lukas att somna, medans jag får sova ostört 2-3 timmar. Sen vaknar jag flera gånger i timmen resten av natten.
Albin går upp vid 6-6.30 och jobbar hela dagen, trots att han är helt slut. 
Vi gör allt vi kan och ändå räcker vi inte till. Den känslan är fruktansvärd. Samtidigt är jag så glad att vi har varandra och stöttar varandra i det här. Det kommer bli bättre och då kommer vi att känna oss starkare än någonsin.

❤❤❤
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0