Fotboll + fotboll

Igår efter att jag jobbat cyklade jag hem och kollade klart på Sverige-Moldavien. Det stod 1-0 när jag kom hem och jag hann se Zlatans straff, eller snarare straff-miss... Rätt seg match, till och med dålig. Sverige vann tillslut och det var ju bra.
När den var slut gick jag och Albin över till pappa för att se Holland-Ungern. Vi kom strax innan första halvlek var klar och det stod 1-0. I andra halvlek hände massor! Först blev det 1-1, sen 1-2, 2-2, sen kommer jag knappt ihåg exakt, det blev så många mål, slutade tillslut 5-3 till Holland! Riktigt rolig match och många SNYGGA mål!

Nu ska jag fixa lunch. Sen ska jag och Astrid förmodligen till en kvinna säljer och syr festkläder, balklänningar, frack, bröllopsklänningar och sånt. Vi ska ha en Glamour-kväll den 12:e och då blir det makeup-tips för bal, bröllop och fest och vi kommer även visa lite tips med klänningar och smink som passar. Det ska bli skoj! Så idag ska vi välja ut lite klänningar. Jag ska vara en av de som visar upp en klänning, sånt är skoj, jag har börjat gilla klänningar sen studenten. :)


Förträngda minnen? :/

EFter allt som varit nu så har det kommit upp massa gamla känslor och minnen sen jag var liten, framförallt från mina föräldrars skilsmässa som skedde när jag var 8 år.
Det läskigaste är att jag kommit på att jag inte minns flera månader av det! Jag kommer ihåg exakt hur det gick till när pappa berättade för mig och syrran. Sen kommer jag inte ihåg nåt mer av den dagen förutom att jag vakna på natten av att de bråka. Men bråket har jag bara en kort minnesbild från, sen är det svart.
Jag kommer inte ihåg nånting om hur det var att bo kvar i huset efter det, jag vet bara att vi bytte sovrum. Enda minnet jag har från huset under den tiden är att mamma berättar att vi ska flytta till lägenhet och därför inte kan ha kvar min älskade katt, Tussan. Jag blev så himla ledsen och arg, tog Tussan och slängde mig i sängen och var helt förstörd.
Jag vet inte när vi flyttade därifrån men det borde ha varit mot sommaren. Alltså bodde vi där i typ ett halvår? Det jag också minns är när jag opererade bort halsmandlarna, men bilderna därifrån utspelar sig bara på sjukhuset och hos min moster efteråt. Jag bodde hos henne några dagar för att återhämta mig efter operationen, och hon var ändå hemma med Jonathan då, han var inte ens ett år då.
Jag minns att vi fick träffa pappa i hans nya lägenhet, men när var det? Jag minns att vi var glada att träffa honom, jag minnns att vi åt köttfärssås med makaroner som pappa lagat, det var gott. Men när var det? Jag kommer ihåg första gången vi träffa Kim, vi tyckte om henne då. Sen ändrades uppfattningen, förmodligen för att det kändes som ett svek mot mamma om jag tyckte om pappas nya.
Jag minns när mamma berättade att hon träffat Kjell. Det berättade hon i huset.

Men varför kan jag inte minnas nåt av tiden då vi bodde 3 stycken i huset? Har jag förträngt det? Hur mådde jag då? Är det meningen att jag inte ska kunna minnas det eller ska jag försöka reda upp det? Är det meningen att jag ska ta itu med det nu när jag är äldre för att jag inte kunde hantera det då?

Ska kolla med resten av familjen vad de kommer ihåg och om de kan återberätta. Är det bara jag som inte kommer ihåg? Det här är läskigt...

Skönt att skriva av sig om det och få ord på de konstiga känslorna jag har just nu.
Någon som har varit med om nåt liknande?

------------------
Helt plötsligt har det börjat snöa igen, snön faller mjukt och fint. :) Ïgår var jag på unitmöte, har missat 2 ggr när jag var i Holland, så det behövdes verkligen. Kände mig upplyft och gladare när jag kom därifrån. Idag ska jag ha en klass och det gör mig alltid på bra humör, SPA-klass dessutom, ännu skojigare. :)
Ikväll tror jag att det är Holland - Ungern igen. :)

Ha en härlig dag!

Sommartid

Tänkte vara lite smart igår natt och ställa om klockan till sommartid innan vi la oss. Imorse skulle vi upp kl 7 och tvätta, och ville inte missa en timme på tvättiden för att vi glömt ställa om klockan. Så jag ställde fram den en timme.
När klockan ringde skuttade jag upp och klädde på mig. Albin kollade på sin klocka och sa att den bara är 5, och eftersom den inte är omställd så är klockan alltså 6. Vi kollade på datorn för säkerhetsskull, eftersom den ställer in rätt tid automatiskt. Klockan var bara 6...
Min mobil hade också ställt om sig automatiskt. Så vi fick sova en timme till.

I fredags var det våffeldagen! På morgonen kom Albin på att vi har ju inget våffeljärn, hur ska vi då kunna fira? Tack och lov hade hans föräldrar tänkt käka våfflor, så vi fick komma dit. :) Det blev lite matigare våfflor, en buffe med olika toppningar: lufttorkad skinka, lax, räkor, gräddfil med gräslok, guacamole och såklart grädde och sylt. Jag testade en med skinka och guacamole (eftersom jag inte äter lax och skaldjur) det var riktigt mumsigt! Käkade flera såna och avslutade med en vanlig, grädde och sylt.

Efter det åkte vi hem till pappa för att kolla fotboll. Det var Ungern-Holland, em-kval. Holland vann med 4-0! :) Det är bra för Sveriges del också, om de ska ha nån chans att vara med i em.

Igår var jag också förbi pappa en sväng, Texas var där också. :) Sen åkte jag och syrran till henne och förberedde pappas 50-årspresent! Han fyller 11 april. :)

Så nu är det sommartid. Najs!
RSS 2.0